19 sierpnia w Krakowie odbyło się wakacyjne spotkanie III edycji projektu „Siatkówka łączy narody”. Podczas pikniku odbyły się zajęcia sportowe oraz integracyjne. Uczestnicy mieli okazję popływać kajakiem, pograć w siatkówkę czy sprawdzić się w konkursie artystycznym.

Spotkanie otworzył prezes Polskiego Związku Piłki Siatkowej Sebastian Świderski w towarzystwie członka zarządu PZPS i przewodniczącego wydziału szkolenia Dariusza Jaworowskiego. Fundację Polska Siatkówka reprezentował wiceprezes zarządu Janusz Uznański i koordynator projektu Sławomir Supa.

W pikniku udział wzięło 100 uczestników projektu „Siatkówka łączy narody” finansowanego ze środków Ministerstwa Sportu i Turystyki. Dzieci zostały podzielone na kilka grup. Każda z nich miała okazję wziąć udział w spływie kajakowym, stanąć do konkursu zagrywki czy konkursu artystycznego. Dla uczestników czekał również znakomity catering, a na koniec zwycięzcy rywalizacji zostali nagrodzeni, a także każdy z uczestników otrzymał drobny upominek.

Kolejne spotkanie wakacyjne już 31 sierpnia w Proszowicach.